Att bygga satellitsidor

Den som någon gång försök sig på att bygga en lite större webbplats, har ganska fort kommit att inse hur visa sidor rankar bättre än andra. Två uppenbara skäl till detta kan tänkas vara att du hitta ett verkligt unikt ämne, som inte så många andra skrivit om eller att du lyckas författa en riktig kalas-artikel som gör att Google bara älskar din text. Men i vissa fall handlar det kanske inte främst vare sig om att det du skriver om är särskilt unikt eller  att du skrivit överdrivet väl. Det kan faktiskt vara som så att du haft turen och få en eller ett par riktigt värdefulla inlänkar till din sida som gör att den rankar extra bra vid sökningar i Google.

En mycket omtalad del av sökmotoroptimering som denna sida handlar, innebär att man aktivt skapar inlänkar till sin sida.  Det finns flera olika metoder för att skapa inlänkar, i denna artikel kommer vi beskriva en av dessa, nämligen satellitsidor.

Vad är en satellitsida?

Beteckningen satellitsida brukar sidor och bloggar som skapats i syfte att stödja en större och mer betydelsefull webbplats få. Hur mycket innehåll en satellitsida består av kan variera, men oftast är det inte mer än kanske max 10 sidor.

Exempel på denna typ av stödsida

En typ av sådan stödsida som beskrivits ovan och som uppfyller alla dess kriterier är www.arabian-nights.se som skapats både för att för att tjäna pengar som affiliate, men som i ett senare skede, högst sannolikt även kommer att agera satellitsida till någon större webbplats.

3 aug 2012