En fulare bransch än vanligt?

Hamnade nyligen på Jonathan Björkskogs blogg där jag läste detta inlägg där han ger sin syn på smslån kopplat till sökmotoroptimering. Jag är bredd att hålla med honom om det mesta som han skriver, denna typ av lån är fullständigt värdelösa. Fast samtidigt är frågan om detta verkligen är en fulare nisch än många andra?

Personligen tycker jag det är konstigt att sms lån får ta bra mycket mer skit än t.ex. poker, casino, bantningskurer och andra pillersajter. Man får tycka precis vad man vill om snabblån (som sagt personligen tycker jag inte de är något att ha) men det finns i varje fall en vettig övervakning av dessa långivare i form av finansinspektionen. Detta är något som knappast kan sägas om en mängd spelsajter och inte minst sidor som säljer vissa typer av läkemedel.

xn-smslnbossen-08a-se.png

Sen kan man tycka vad man vill om att det saknas transparens bland de affiliate som bedriver marknadsföring om smslån, fast är det egentligen så konstigt eftersom smslångivarna själva sällan ställer sig i rampljuset. Själv ser jag inte någon anledning att skylta med webbplatsen smslånbossen.se lika lite som jag skyltar med mina sidor som handlar om håravfall eller byggställningar. Som jag ser det tillför min transparens inte kunden något mervärde, dock anser jag att det är viktigt att hela tiden försöka vara så ärlig som möjligt vad gäller jämförelser och liknande.

För mig är smslån helt enkelt något som alla vet finns men det är inte något som det talas om öppet.

24 nov 2013