Snart utses Sveriges SEO-mästare!

De Svenska inofficiella mästerskapen i SEO 2011 har nu gått in i det absoluta slutskedet. Vilket märks på så sätt att kombattanterna, satsar allt hårdare på att nå den åtråvärda förstaplatsen.

Inom ett fåtal dagar tillkännages årets Sverigemästare i SEO 2011. Men innan dess väntar en spännande jul och nyårshelg. Vi kan förvänta oss ytterligare omkastningar i sökresultaten och eventuellt någon riktigt sen anmälan till SEO-mästerskapen.

Har du gjort allt du kan för att bli SEO-mästare och ändå uteblir resultaten? Då ger vi dig nu ett par sista minuten-tips som kan hjälpa dig uppfylla dina mål.

Sista chansen att bli Sverigemästare i SEO 2011

Om du deltar i tävlingen och avser att slutligen stå på prispallen som oemotsagd SEO-mästare ano 2011, är det i detta skedde framförallt viktigt att satsa på följande:

Skapa mer innehåll

Flera av deltagarna har byggt allt för tunna webbplatser. Se till att skriva ett par längre relevanta artiklar, detta är grunden i alla sökmotoroptimering.

Sökoptimera dina sidor

Särskilt viktigt när du skriver nytt material till din sida, är att du hela tiden ser till att optimera din hemsida på ett vis värdigt en Svensk SEO-mästare. Skapa goda interna länkstrukturer och ge dina texter bra och relevanta rubriker.

Bygg länkar

Jag vågar sticka ut hakan och påstå att det fortfarande är möjligt för vem som helst att bli Sverigemästare i SEO 2011 utan några större problem. Det enda som behövs är att du riktar ett antal länkar med korrekt ankartext mot din sida. Lägg till din sida i länkkataloger, använd tjänster som pusha och bygg satellitsidor. Det finns till och med en person som är villig att "sälja" en värdefull tävlingslänk i utbyte mot att du ger pengar till Rädda Barnen i dennes namn.

God Jul och lycka till i med din aspiration att bli SEO-mästare 2011!