Att tänka på när du sökmotoroptimerar 2013

För den som arbetar på nätet med marknadsföring är det alltid viktigt att se till att hålla sig uppdaterad om de senaste metoderna och teorierna. Detta är 100% sant för dig som sysslar sökmotoroptimering. För att lyckas fullt ut med optimeringen och plocka placeringar i sökresultatet är det viktigt att utnyttja alla strategier och metoder som finns att tillgå. Många väljer att enbart tänka i banor som onpage-sökoptimering och länkbygge men det finns flera ytterligare aspekter som bör tas i beaktande. Nedan hittar du två mycket effektiva och Penguin-säker metoder för sökmotoroptimering 2013:

  1. Var noga med att differentiera alla delar av din sökmotoroptimering. När Google rankar din webbplats väger sökmotorn in väldigt många olika faktorer, exakt hur detta går till och vad bedömningen utgår från är det ingen som riktigt vet, men vad vi med säkerhet kan sluta oss till är att Google värdesätter ”unika” sidor.  

    Det är lätt att tro att det räcker att skapa unikt välskrivet material för att en webbplats skall anses som unik, dock finns det mycket som talar för att Google även värderar en sajts övriga unika egenskaper.  T.ex. är det bättre om inlänkarna kommer från flera unika domänkällor än från endast ett fåtal. Stammar länkarna från olika typer av webbplaster så som bloggar, forum, nyhetssajter osv. är det bättre än om de enbart kan härledas till x antal wordpress bloggar. Om designen och webbplats uppbyggnaden är unik är det också något som troligtvis tas i beaktande.  Google gillar helt enkelt att du differentierar både innehåll och din sökmotoroptimering.

  2. Generera naturliga länkar genom länkbete. Att Googles logaritmer blir allt mer avancerade och bättre på att identifiera och sålla bort spam samt filtrera överoptimerade webbplatser är något som de flesta av denna bloggs läsare säkert känner till sedan tidigare. Det enda externa länkbygget som är fullständigt ”bulletproof” är 100% naturligt länkbygge, men vi vet alla också hur svårt det kan vara att skaffa organsiska länkar till sajter inom vissa nischer. Samtidigt är det inte på något vis omöjligt att genom kreativa länkbete n skapa länkar också till sidor som annars aldrig skulle fått några naturliga inlänkar.  För att lyckas med detta krävs det stort tålamod och en riktigt bra idé.