Tidigare tävlingar

Ett antal svenska SEO-tävlingar har avverkats under årens lopp. Även om de olika tävlingarna skiljer sig åt, kan man ändå konstatera att det varit många som suktat efter att få kalla sig Sverigemästare i SEO genom tiderna.
 
SEO-Mästerskapet 2006-2007

2006 genomfördes Sveriges första sökmotoroptimeringstävling där deltagarnas uppgift var att placera sig främst i sökmotorer vid följande sökfraser: Sökmotoroptimeringstävling, Aftonbladhet, Expressn, Svenska Dagbladhet och Internetvärd (notera att det gällde att ranka för uppenbara felstavningar av kända tidningar).

Den som arrangerade det första SEO-Mästerskapet var ingen mindre än Jim Westergren, ägare och grundare av n.nu domänen. Tävlingen påbörjades den 1:e Oktober 2006 och avlutades den första maj året därpå. Utöver äran stod runt 8000kr samt en laptop på spel, allt för att höja deltagarnas motivation och ambition. Den som vill läsa mer om den tävlingen hittar mer information här: http://www.seo-skolan.se/sokmotoroptimeringstavling/blogg/. Cybermoln hamnade på en blygsam 25 plats och hade en del väl valda ord att säga efter de att den hårda tävlingen i sökmotoroptimering avslutats.

SEO-tävling 2008
År 2008 tycks det det varit klent med SEO-mästerskap i Sverige. Det närmsta som går att hitta var en intern-tävling som gick ut på att bra i svenska sökmotorer för sökordet smink. Den som vill veta mer om denna tävling rekommenderas vidare läsning på http://www.jonnyelofsson.se/seo-tavling-sociala-webben-moten-och-smink/.
  
2009
Om de stora svenska tävlingarna inom sökmotoroptimering lös med sin frånvaro under 2008, kom de följande året att vara något av ett skämt. Den största gladiator-kampen tycks ha handlat om att utveckla en sida, och placera sig högst i Google vid sökning efter ordet BMI (Body mass index). Vinnaren av denna prestigefyllda kamp väntades få en hel lunch, som tävlingens förloraren fick stå för. Läser mer om hur det hela avlöpte på http://www.kimangalid.se/its-on-bmi-bmi/.

2010
Det fanns på att kröna en Sverigemästare i SEO redan för ett år sedan, vad som blev av detta mästerskap är okänt, men kanske någon känner till hur det hela slutade. Ytterligare en annan SEO tävling genomfördes om än i liten skala, deltagarnas utmaningen var att konstruera en sida och se till att ranka så bra som möjligt för sökordet lågenergilampor.

Mästare i SEO 2011
Årets tävlingen håller på att avgöras och endast lite mer än en månad återstår innan en Sverigemästare i SEO 2011 krönts. Den som känner sig manad och tror sig ha de nödvändiga färdigheter som krävs kan fortfarande göra en anmälan för att ha en chans att vinna och bli SEO-mästare 2011.